Ens trobaràs també a les xarxes socials Facebook i Instgram

L’equip de El Merkadillu

Som un grup de creatius formats per Dissenyadors gràfics i il·lustradors situats a la ciutat de Girona, que busquen oferir solucions gràfiques, alternatives, fresques, innovadores i adequades a les necessitats de cada client. Treballem partint de la base que no hi ha dos projectes iguals i que les necessitats gràfiques van molt lligades a la personalitat de cada client, per tant des de El Merkadillu el que oferim són solucions idònies a cada situació. En El Merkadillu, treballem de forma horitzontal per tal de poder crear un vincle amb el client i conèixer quines són les seves necessitats per tal d’oferir-li la solució més adient pel seu cas. Des de El Merkadillu treballem activament amb un teixit artístic format per professionals de diferents sectors en la creació de projectes propis del Merkadillu com en la participació en projectes comuns.

El Merkadillu és un paraigua sota el qual qualsevol artista que ho desitgi pot desenvolupar la seva activitat o mostrar la seva obra així com realitzar activitats enfocades a la promoció de l’art a la ciutat de Girona. Els nostres principals objectius:

Creació de productes propis.

Controlar al màxim la nostra producció per tal de garantir el millor servei.

Dignificar l’art i l’artista.

Participar activament en l’oferta cultural de la ciutat de Girona.

Crear un directori d’artistes i una xarxa de col·laboració.

Formació i coneixement / Tallers / Workshops / aprenentatge de proximitat.

 

Està format en Disseny gràfic i Audiovisuals. Els primers projectes professionals li fan veure clar que ell prefereix treballar en camps fora de la tecnologia i la digitalització. Veu que aquesta forma moderna de treballar, tan lligada a la industrialització de les tècniques, provoca acabats molt homogenis i una feble diferència entre dissenyadors. Així comença a formar-se en disciplines amb forma d’ofici, com poden ser l’enquadernació, la serigrafia i la fusteria. En aquest moment comença a guanyar experiència en diverses empreses de serigrafia tèxtil, i decideix donar un fort caràcter artesà a tots els seus projectes.

Girona 1983. Format com a dissenyador gràfic a l’escola BAU de Barcelona. Treballa com a il·lustrador i  Dissenyador gràfic. Enamorat dels processos creatius convina les seves passions de tal manera que es complementen a la perfecció, l’esport, la música i l’art s’han transformat amb els eixos centrals de la seva vida creativa.

És un amant de la tècnica i dels oficis. Partint de la il·lustració com a mitjà d’expressió, utilitza la serigrafia i de l’enquadernació per a dur a terme els seus projectes. Amb un perfil polifacètic es dedica a l’auto edició de llibres amb Queixal edicions, a la creació de productes il·lustrats amb El Merkadillu, a la il·lustració de llibres infantils i a crear obra artística pròpia. Totes aquestes facetes les ajunta per transmetre-les a partir de la docència, impartint nombrosos cursos tant d’enquadernació, com de serigrafia i auto-edició de llibres. Amb la seva obra pretén despertar emocions i crear un vincle sensorial amb l’espectador, buscant una profunditat en l’obra que no recau en la complexitat gràfica sinó amb un procés de creació artesanal, on la suma de diferents passos i tècniques conformen una imatge final que els deixi entreveure.

Jofre Oliveras s’ha format en arts plàstiques, filosofia i comunicació. El seu treball s’enfoca en el desenvolupament de l’art visual. La seva activitat precoç com a creatiu i gestor cultural l’ha portat a treballar en festivals com: Milestone Project i Pepe Sales, relacionant-se amb artistes nacionals i internacionals molt destacables. Té experiencia en disseny web, disseny editorial, fotografia, pintura, il·lustració i realització audiovisual. Ha treballat per televisions espanyoles a través de la productora Mediamóvil.

Ens podeu trobar a La Volta

[de dimarts a dissabte de 10:30 a 13:00 i de 16:00 a 19:00 h.]

Truca’ns:

(+34) 699 83 20 23

El local de El Merkadillu
es troba a:
Plaça de l’assumpció 25
Sant Narcís, Girona
17005

Email: elmerkadillu@gmail.com